Blog - Laatste Tesla updates

Elon Musk’s masterplan.

Elon Musk

In 2006 presenteerde Elon Musk zijn “masterplan”. Het doel hiervan was duurzame energie op grote schaal in te zetten voor transport. Een groot onderdeel daarvan was de elektrische auto in de markt zetten. Het plan had de volgende stappen.

 

  • Create a low volume car, which would necessarily be expensive
  • Use that money to develop a medium volume car at a lower price
  • Use that money to create an affordable, high volume car
  • And...
  • Provide solar power. No kidding, this has literally been on our website for 10 years.

(zie masterplan op Tesla.com)

 

 

Stap 1

Hier moest een sportauto gemaakt worden die het op moest kunnen nemen tegen Porsche, Ferrari en soortgelijke auto’s. Tevens moest deze auto een efficiency krijgen die het dubbele moest zijn van de Toyota Prius.

Deze auto, de Roadster, zou een vrij kleine oplage krijgen, maar er moest voldoende geld mee verdiend worden om stap 2 te financieren. Hij wist dat de kans van slagen niet erg groot was, omdat de lijst met Amerikaanse automerken dat niet meer bestaat groter is dan de succesverhalen. Elon heeft hier het grootste gedeelte van het kapitaal ingestopt dat hij verdient had met de verkoper van PayPal, waar hij de bedenker van is. Zoals hij zij wilde hij alleen zijn eigen geld investeren, omdat hij niet het geld van anderen wilde riskeren in geval van een mislukking…

Stap 2

Dit was de ontwikkeling van een grotere luxe auto in een grotere oplage. Deze auto moest alle vooroordelen tegen elektrische auto’s wegvagen. De auto moest mooi, snel, veilig, ruim, modern en begeerlijk zijn. Het was bekend dat deze auto duurder zou zijn, dan een verglijkbare ICE auto (Internal Combustion Engine = brandstofmotor). In deze stap moest er een premium sedan komen en een SUV. Dit zijn dus de Model S en de Model X geworden. Dit bedrag moest gebruikt worden om een auto te bouwen die betaalbaar was en die in grote aantallen geproduceerd zou worden.

Stap 3.

Dit is de Model 3 en eigenlijk ook de Model Y. Deze auto’s worden gebouwd in enorme fabrieken. Een in Fremont, Californië en een in Shanghai, China. Deze Gigafactory is gebouwd binnen een jaar. Letterlijk binnen een jaar na de eerste paal in de grond, liep de eerste auto daar van de lopende band.

Op dit moment worden er Gigafactories gebouwd bij Berlijn en ook eentje in Texas.

In Berlijn moeten later dit jaar de Europese Model Y’s daar geproduceerd gaan worden. Vaak wordt dit de eerste Europese Tesla genoemd, wat eigenlijk onterecht is, omdat een gedeelte van de Roadster destijds gebouwd is in Hethel, Engeland bij Lotus.

 

 

 

The Power of CyberTruck

Tesland_the-power-of-cybertruck

Eind dit jaar zullen de eerste Tesla CyberTrucks stilletjes de fabriek in Austin uit komen zoemen. Ik voorspel dat er geschiedenis zal worden geschreven met deze auto. 

Toen Elon de CyberTruck in november 2019 onthulde kon ik mijn ogen NIET geloven. Wat is dit? Ik schrok van de lijnen van de truck en mijn eerste reactie (duurde 5 minuten) was ongeloof. Zo kan een pickup er toch niet uitzien? Toen Elon begon te vertellen over de prijzen en de prestaties begon ik al wat te draaien. De acceleratie van een Porsche? Slechts 50.000 dollar? Hoe? Wat?

De dagen erna begon ik het langzaam te snappen. De technische opzet van de CyberTruck is volledig uniek. Met zijn exoskelet zeer licht en toch onverwoestbaar. De auto heeft geen verf nodig. Hij zal zeer goedkoop te produceren zijn, kan niet roesten en heeft alle functies die je van een auto verwacht. Met zitplekken voor 6 personen, super veel laadruimte, felle acceleratie, een lange range, off road mogelijkheden beter dan de concurrentie en de power om allerlei elektrische apparaten van stroom te voorzien op de camping of de bouwplaats. 

Het is een echte alleskunner. 

 

Samen met Tesland hebben wij er 10 besteld. Lees verder om dat te begrijpen. 

In de loop van het jaar na de bekendmaking begonnen meer en meer mensen overtuigd te raken. Inmiddels schijnen er een half miljoen bestellingen te zijn. Dat is nog nooit vertoond. Tesla zal de eerste jaren al bezig zijn om deze orders in te vullen. 

Een handige truc die tesla heeft uitgehaald om veel van deze pre-orders te krijgen is de volgende. Als je nu een aanbetaling doet van 100 euro dan kun je de prijs van het Full Self Driving pakket vastzetten op 7.000 Euro. Stel je voor dat de CyberTruck in 2022 level 5 autonoom is (geen idee maar dat zou lachen zijn) dan kost dat tegen die tijd pakket veel en veel meer. Logisch want de auto kan dan een (bijna) passief inkomen voor de eigenaar genereren als robotaxi. Snap je nu onze 10 pre-orders? En inderdaad; als level 5 er niet is, dan cancellen wij een aantal van onze orders en krijgen wij de aanbetaling gewoon terug 

Dan nog een voorspelling over wat er op de automarkt van Amerika gaat gebeuren door de CyberTruck. Hij zal Ford richting faillissement duwen. Het enige product waarop Ford nog veel marge heeft en tegelijk een groot marktaandeel is de F150 pickup (dat is eigenlijk de VW golf van Amerika). Ik schat in dat de CyberTruck miminaal 10% van de markt van deze auto zal afnemen. De elektrische F150 is al aangekondigd en deze kan de concurrentie niet aan. Nee echt niet. Prijs is veel hoger, range is veel lager, acceleratie is trager, gewicht is hoger. Hoe maar op. Alleen echte Ford fans zullen hem kopen. 

Dan nog een afsluitende gedachte. Experts schatten in dat de marge op een CyberTruck historisch hoog zal zijn, ondanks de lage prijs. Men denkt aan een netto winstmarge van wel 20%. Dat is meer dan het dubbele dan dat van de beste concurrenten. 

Gaat Tesla menselijke robots maken?

Gaat Tesla menselijke robots maken?

Veel robots die we zien op evenementen werken gewoon of afstandbediening. In de fabrieken werken ze op harde code; ze zien of snappen weinig maar draaien gewoon een programma af. Steeds weer hetzelfde.

Eén van de grootste technische uitdagingen om robot beter te laten werken is kijken. Ofwel in het Engels; robotic vision. Wie in staat is machines (robots, auto’s, telefoons) werkelijk te laten kijken en begrijpen wat hij ziet heeft daarmee een zeer grote voorsprong in handen.

Tesla is al jaren bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Hun benadering is dat camera’s en eenvoudige sensoren voldoende zijn Het is voor Tesla dus geen hardware maar een software kwestie. 

Door uit de vloot van honderdduizenden auto’s data te halen vullen ze hun neurale net. Een van de belangrijkste elementen van een neuraal netwerk is het vermogen om te leren. Een neuraal netwerk is een complex adaptief systeem, wat betekent dat het zijn interne structuur kan veranderen op basis van data. Kijk eens op YouTube hoe goed dat al werkt:

Hoe goed is de autopilot met de camera's nu werkelijk al op dit moment.

Als Tesla dit (ongelooflijk lastige) kunstje flikt dan hebben ze volgens mij niet alleen zelfrijdende auto’s gemaakt maar feitelijk de basis gelegd voor ‘ziende systemen’. De mogelijkheden zijn dan eindeloos. Robots die in ons huis kunnen opruimen, zelfvarende schepen en drone taxis schieten me dan te binnen. Tesla heeft al een enorme kluif aan zijn huidige businesses met auto’s en energie. Toch zou ik me de komende 10 jaar kunnen voorstellen dat hun enorme technische kennis en innovatie steeds weer nieuwe kansen zal geven. Ik hou ze in de gaten!

Is het bijzondere stuur in de nieuwe Model S en X wel toegestaan?

Tesla Yoke stuur

Zoals in mijn vorige post aangegeven zijn de vorige week aangekondigde Model S en X uitgerust met een bijzonder type stuurwiel. Dit type was ook al te zien in de nieuwe Roadster. 

Veel mensen gaven echter al aan dat dit type stuur niet toegestaan is de EU en in Nederland. Zeker omdat er ook foto's opgedoken zijn van de nieuwe Tesla's met een meer conventioneel stuur.

Navraag bij het RDW geeft deze verrassenderwijs aan dat er geen bezwaren zijn tegen dit type stuur.

Dat je hem niet om 10 over 2 vast kan houden is dus geen bezwaar. Ook zou je met dit stuur niet kunnen overpakken. Het RDW geeft aan da wanneer bij een volledige uitslag van de wielen het stuur maar 180 graden draait (van -90 tot +90) dan kan het stuur prima met 2 handen vastgehouden worden. Dan is er dus geen bovenkant (en ook geen onderkant) nodig. Verder geven ze aan dat er in de wet niet gesproken wordt over een steering wheel maar wel over een control. Hier door is er duidelijk over nagedacht dat andere vormen ook mogelijk zijn. Hierbij valt ook te denken aan een joystick of trackpad….

Met andere woorden, volgens de RDW is er dan ook geen bezwaar om de nieuwe Tesla’s uit te rusten met het “Yoke” stuur.

En als ze toch geleverd gaan worden met een rond stuur, dan zal Tesland ongetwijfeld de nieuwe stuurwielen vroeger of later gaan leveren.

 

 

De vernieuwde Tesla Model S en X.

De vernieuwde Tesla Model S en X

Vandaag heeft Tesla een vernieuwde Model S en X aangekondigd. Veel zaken zijn nog onbekend, echter een paar zaken zijn zeer opvallend. Ik noem het nieuwe “yoke” stijl stuur en de performance van 320 km/h en een accelaratie van rond de 2 seconden van 0-100 km/h en een rijbereik op een enkele lading van boven de 840 km.

Ik wil eigenlijk even focussen op een aantal zaken die minder opvallend zijn, maar toch interessant.

Van buiten lijkt de auto, op een andere voor en achterbumper na, weinig veranderd Standaard zit er ook geen chrome meer op de auto. (dus moeten we maar verzinnen om de auto van chroom te voorzien in plaats van de nu zeer populaire chroom delete….)

Echter kijkend naar een plaatje van het skateboard zien we het volgende;

Het ontwerp van de batterij is totaal anders. In plaats van de 16 oude units, zien we nu 4 langwerpige units in de batterij. Ondanks dat Elon in Oktober vorig jaar meldde dat de Plaid een geïntegreerde batterij zou krijgen, kan ik dit aan deze batterij niet zien.

De Model S en X zal nog steeds met de 18650 batterij uitgevoerd blijft worden. Echter als later dit jaar de Plaid+ gebouwd gaat worden, zal er een ander type batterij gebruikt gaan worden. Dat is op te maken aan het bereik dat 34% groter is. Deze wordt dan voorzien van de gloednieuwe 4680 cel.

De achterste motoren bij de plaid lijken gekoppeld te zijn aan een motor per wiel, waardoor torque vectoring tussen links en rechts mogelijk is. Dit betekent dat het koppel per wiel exact te regelen is waardoor de maximum trekkracht geleverd wordt en de auto niet scheef weg zal trekken als bijvoorbeeld een van de achterwielen op een gladder oppervlak staat dan de andere.

Als we goed naar het stuurwiel kijken zien we dat je tegenwoordig maar een half stuurwiel krijgt (en toch is de prijs van de auto omhoog gegaan). Of dit handig is moet de toekomst uit gaan wijzen. Overpakken is bijvoorbeeld onhandig, maar wellicht heeft Tesla iets bedacht waardoor dit niet meer hoeft. Misschien is het bij lage snelheid voldoende om het stuur 90 graden te draaien voor een volledige uitslag en neemt deze gevoeligheid af bij toenemende snelheid. Ik heb al veel reacties gezien dat dit stuurwiel niet mag, omdat een stuurwiel rond moet zijn. Dat is niet waar, dit soort stuurwielen kunnen gewoon toegestaan worden, mits de auto ook met dit stuur door de typegoedkeuring komt.

Ook zitten er achter het stuur geen handels voor richtingaanwijzers, ruitenwissers, versnellingen, AP, cruisecontrol, etc. Hoe je deze zaken gaat bedienen? Dat zal gebeuren via de toetsen op het stuur, maar ook veel zaken zal automatisch gedaan worden door de systemen van de auto. ZOals het in de jusite versenelling zetten (P of R) zal ook automatisch gebeuren. De systemen zoals de camera's en de navigatie zullen de juiste versnelling kiezen, en dit is dan te overrulen met een tip op het scherm. Ook moet de praktijk uitwijzen hoe dit bevalt.

Aan bovenstaande valt op te maken dat Tesla nu al duidelijk meer bedieningszaken weglaat omdat deze in de nabije toekomst helemaal niet meer nodig zijn. Ook het stroompedaal, rem en het stuurwiel, die nu al voor de helft achterwege gelaten is, zal helemaal verdwijnen.

Het interieur is, naast het nieuwe 3e display voor de achter passagiers voorzien van een audiosysteem met 22 speakers en actieve geluidsonderdrukking. Dat laatste is interessant en wordt nog niet veel in auto’s toegepast. Het systeem bestaat uit een aantal microfoons die het geluid, bijvoorbeeld windruis en bandengeluid, opvangen, en dan via de luidsprekers hetzelfde geluid, maar dan in tegenfase terug uitzenden. Daardoor neemt het totale geluidsniveau af wordt het dus stiller in de auto. Dit werkt alleen op geluid dat voorspelbaar is.

En dan vergeten we de allerbelangrijkste verbetering voor de huidige Model S rijder;

We krijgen opbergvakken in de portieren!

Tesla is een technologiebedrijf en Tesla's zijn geen auto's.

Tesla is een technologiebedrijf

Tesla is geen autofabrikant en maakt geen auto’s

 

In dit artikel ga ik het hebben over één van de dingen die Tesla onderscheidt van bedrijven die auto's maken. Het verschil is eenvoudig, maar erg betekenisvol. BMW, Volkswagen, GM en Toyota zijn autofabrikanten. Daimler en Ford zijn autofabrikanten. Ze maken auto’s. 

 

Tesla is een technologiebedrijf en Tesla's zijn geen auto's.

 

Ze zien eruit als auto's, je kunt ze besturen als auto's. Maar het zijn Batterij Aangedreven Transport Computers (BATC).  

 

Autofabrikanten zijn tegenwoordig niet meer dan ontwerpers en samenstellers van auto’s. Hun fabrieken worden door andere bedrijven ontwikkeld. De machines en robots komen uit de catalogi van andere bedrijven. De onderdelen van de auto’s idem. Alles wordt aangeleverd. Zelfs de verkoop is uitbesteed; aan dealernetwerken. 

 

Tesla maakt veel belangrijke onderdelen van de BATC zelf. Maar maakt ook delen van hun fabrieken zelf. Ze maken hun eigen self driving chips, hun eigen elektromotoren. Ze bouwen en ontwerpen hun eigen fabrieken. Schrijven de software waar de fabrieken op draaien (!) en de software die de BATC en batterijen aanstuurt. Ze bouwen (deels maar steeds meer) hun eigen batterijen die ze zelf hebben ontwikkeld. Het staal van de CyberTruck hebben ze samen met SpaceX ontwikkeld. Ik zeg niet dat ze alles zelf doen, maar wel de belangrijkste en grootste dingen. Dit noemen we verticale integratie. Tesla heeft zelfs aangekondigd in het mijnen van lithium te gaan stappen!

 

Door deze technologie intern te houden is de innovatieve kracht en snelheid van Tesla onvergelijkbaar met die van autofabrikanten. Dat verklaart ook waarom de BATC zoveel beter is dan  een auto!

 

Maar daarmee stopt het niet. Er zijn meer bewijzen dat Tesla een technologie bedrijf is. Zo ontwikkelen en bouwen ze batterij oplossingen zoals de MegaPack en de Powerwall. Zonnepanelen die ook dakpannen zijn met de naam SolarRoof. Software die gedreven door kunstmatige intelligentie in elektriciteit handelt (AutoBidder). Ze zijn naast een BATC bouwer dus ook zoals Elon zegt: “The world's first vertically-integrated sustainable energy company”.

De adembenemende kansen voor Tesla Full Self Driving

De adembenemende kansen voor Tesla Full Self Driving

Hoe kunnen we een idee krijgen van de waarde van een volledig werkend FSD (Full Self Driving) tot op het niveau waarop de bestuurder kan slapen? 

 

Ik zal het op twee manieren bekijken. Eerst door een parallelle ontwikkeling te bespreken die een andere techgigant heeft doorgemaakt. We nemen daarvoor Amazon. De tweede benadering is door naar de marktpotentie van Tesla Robotaxis te kijken. 

 

  1. Hoe is Amazon zo groot geworden?

 

Iedereen kent Amazon als de grootste online retailer van Amerika. Dat hoef ik verder niet uit te leggen. Ze hebben 15 jaar zonder winst gewerkt om enorm groot te worden, door alle winsten terug te investeren. Net als Tesla nu doet. Waar zat de grote doorbraak van Amazon? Niet op de retail functie zoals je zou denken. Hun doorbraak zat op AWS. Dat is het cloudplatform cq dat zijn de data centres van Amazon. Deze waarde wordt door grote investeerders ingeschat op meer dan 2 triljoen dollar. Dat is tweederde van de waarde van het bedrijf. En dat komt vanwege de enorme schaalbaarheid van deze service. Dat betekent dat elke extra unit die AWS levert bijna geen extra kosten meebrengt. 

 

Laten we dat eens vertalen naar Tesla. Op de dag dat ik dit schrijf is Tesla net over een beurswaarde van 500 miljard dollar gegaan en dat is puur op de autoproductie gebaseerd. Auto’s kun je steeds goedkoper maken maar de schaalbaarheid houdt een keer op. Je zult altijd fabrieken moeten blijven bijbouwen immers. 

 

Maar wat nu als de Tesla werkelijk autonoom worden? De waarde van deze software kan dan eenvoudig naar bijvoorbeeld 20.000 dollar per verkochte auto gaan. De marge op een Tesla zou dan stijgen van grofweg 5.000 dollar naar 25.000! Dat is pure winst. Logischerwijze zou de beurswaarde van Tesla dan zomaar ook maal vijf kunnen gaan. Maar dat ik nog niet eens het ultieme model.

 

  1. Tesla stopt met het verkopen van auto’s

 

Dat klinkt natuurlijk raar. Waarom zou je stoppen met het verkopen van je auto’s? Hierboven zie je toch je potentie?

 

We moeten dat anders zien. Als Tesla 25.000 dollar zou verdienen aan de verkoop van een auto dan is dat ongeëvenaard in de auto industrie. Maar als Tesla al zijn auto’s vanuit de fabriek meteen zou gaan inzetten als Robotaxi dan ontstaat dit plaatje per auto. Puur fictief maar kijk even mee. 

 

Een Tesla Robotaxi kan per dag 200 kilometer rijden. Laten we zeggen dat ze tegen bemande taxi’s gaan concurreren op prijs en dat dit per kilometer 50 cent omzet geeft. Dat is 100 euro per dag. De auto rijdt elke dag dus 36.500 Euro per jaar. Dat is ongeveer de kostprijs van de hele auto binnen een jaar terugverdienen! Met de super kwaliteit van de auto en zijn batterijen kan dit zeker 7 jaar werken (dat vind ik pessimistisch maar vooruit). 

 

Dan zijn er dus 6 jaar winst totaal 219.000 euro marge per auto. Bijna 10 keer meer dan bij het verkopen van de auto aan jou of aan mij.  Ik weet dat er wat aannames zitten in mijn theorie en dat ik niet alle kosten meeneem. Soit. Vul je eigen cijfers in. In mijn opzet zou de beurswaarde van Tesla naar om en nabij de 20 triljoen dollar gaan. Immers, de marge is dan van nu 5.00 per auto naar 200.000 gegaan. Dat is 10 keer meer dan Apple nu. Toch maar aandelen kopen? Ik ben geen financieel adviseur maar trek je eigen conclusies!

 

Let op: ik weet niet of Tesla dit werkelijk gaat doen, maar als gedachte experiment vind ik het interessant.

Randall's View

Tesla: het mooiste bedrijf ter wereld

 

Mijn naam is Randall van Poelvoorde. Ik ben ondernemer en technologie-spreker. Mijn bedrijf verhuurt robots en als spreker heb ik lezingen gegeven door heel Europa. Ik reken Toyota, ABN AMRO en IATA tot mijn klanten. De wereld van technologie volg ik al 15 jaar. Daarin heb ik het geluk gehad vele bedrijven van binnen en buiten te leren  kennen. Uiteindelijk ben ik bij Tesla uitgekomen als nummer één. Er is volgens mij geen interessanter bedrijf om op de voet te volgen!

 

Dat is niet alleen mijn mening; ik zie dat steeds meer mensen dat met mij eens zijn.

 

Op deze plek zal ik de komende tijd met jullie mijn inzichten delen in de hoop dat jullie mij scherpzinnig beoordelen en van feedback voorzien in de comments. Het helpt mij betere en voor jullie relevante stukken te schrijven,

 

De 5 redenen om Tesla in de gaten te houden. Rond deze en veel andere onderwerpen kun je de komende maanden artikelen verwachten op deze plek.

Bookmark daarom deze pagina en kom regelmatig terug voor het volgende artikel!

 

Volg me op Linkedin via https://www.linkedin.com/in/randallvanpoelvoorde/

 

   1. De missie van Tesla

 

Deze staat niet voor niets op één. Doordat Tesla het terugdringen van Co2 belangrijker vindt dan op korte termijn de winst te maximaliseren zijn ze extreem innovatief en gemotiveerd. Dit trekt de beste werknemers en investeerders aan.

 

   2. De energiemarkt is gigantisch

 

Volgens mij is Tesla veel meer dan een autofabrikant. Ze hebben ook de ambitie om de energiemarkt te transformeren. Dat is een dubbelklapper; het is de beste manier om het klimaatprobleem aan te pakken en op termijn is er (werkelijk onbeschrijflijk veel) geld mee ter verdienen. Shell en Exxon; pak maar in.

 

   3. Batterijen veranderen de wereld

 

Tesla staat op het punt de wereldwijde batterij productie zo ongeveer te vervijftigvoudigen tussen nu en 2030. Dit zal een ware energie revolutie gaan worden met Tesla aan het roer.

 

   4. Werkelijk autonoom transport is een gamechanger

 

Tesla is volgens mij het best gepositioneerd om hun auto’s als eerste level 5 autonoom te maken. De gevolgen daarvan voor de manier waarop we ons vervoeren maar zelfs de waarde van onroerend goed gaat hiermee veranderen.

 

   5. Tesla maakt de beste auto’s ooit

 

Tesla maakt de snelste, veiligste, zuinigste en stilste auto’s ooit. Met de laagste ‘cost of ownership’ die we kennen. Over een paar jaar zal zelfs de aanschaf lager zijn dan die van auto die op dinosaurus sap lopen.

 

 

Chrome Delete Tesla Model 3

Chrome Delete Tesla Model 3

Je kent het wel, je hebt net je mooie nieuwe en vooral snelle Tesla Model 3 opgehaald.
Wat een geweldige auto, hij rijdt super en ziet er ook nog goed uit!

Tot je ineens, op internet of op de openbare weg, een zelfde Model 3 ziet rijden zonder de chromen randen rond de ramen en rond de spiegels. Dat was helemaal geen optie toen jij de auto kocht? Nee dat klopt, het verwijderen van al het chrome op de auto gebeurt na aankoop. Dit heet een Chrome Delete.

Al het chrome op de auto wordt dan beplakt met hoge kwaliteit wrap folie. Dit kan in diverse opties zwart maar ook in elke andere kleur die je zou willen. Geen chrome raamlijsten, logo’s, spiegels en knipperlichten meer. De Chrome delete geeft de auto een veel luxere uitstraling. En daarnaast onderscheid je je direct van alle andere Tesla Model 3 rijders. En wil je er na een paar jaar weervanaf, dan kan het eenvoudig verwijderd worden.

De chrome delete van Franz

Franz von Holzhausen, die naam zegt je wellicht niet zo veel. Maar hij is Chief Designer bij Tesla. Hij rijdt zelf een rode Tesla Model 3 Performance met, jawel, een chrome delete! Als de hoofddesigner van Tesla zelf al met een chrome delete rijdt, dan had dat zo moeten zijn toch?

FRanz's Tesla Model 3

Chrome Delete bij Tesland

Waarom je dit bij Tesland moet laten doen en niet bij een ander? Tesland is een bedrijf volledig gespecialiseerd in Tesla. Daardoor weten wij als geen ander hoe een Tesla in elkaar zit, zo weten wij niet alleen welke onderdelen we moeten demonteren om deze chrome delete uit te voeren, maar ook hoe ze gedemonteerd en weer in elkaar gezet worden.
Bij Tesland in Almere is het mogelijk om een Chrome delete op jouw Model 3 uit te laten voeren voor maar 450 euro ex btw.
Maak jouw Tesla model 3 nu echt af zoals Franz hem had bedacht!
Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor volledig wrappen, ramen tinten en vele andere nuttige opties.

https://www.tesland.com/nl/tesla-chrome-delete-model-3/

Natuurlijk doen we bij Tesland deze opties voor de Model S en de Model X!

Stayhold kofferbak organisers

Stayhold kofferbak organisers
De Stayhold kofferbak organisers zijn de ideale bagageklemmen om je bodschappen en andere items op hun plek te houden in de kofferbak. Praktisch en gemakkelijk in gebruik.

Read more